top of page

Ykän tarina

DSC05424.jpg

"Buustismi on myönteisyyden mielentila & asenne parempaan!"

ykä pikkupää.jpg

Synnyin Hyvinkäällä 1960-luvun alussa isoveljeni seuraksi. Lapsuuteni oli turvallisen hyvää aikaa. Ylioppilaaksi pääsin kitaraa soitellen, kuten eräs sukulaiseni hämmästellen juhlissani totesi.

En kuitenkaan vielä tiennyt, mikä minusta tulee isona.  Ammatinvalinnan ohjauksessa väyläkseni valikoitui merikapteeni? Onneksi en lähtenyt sille tielle - puhuisin nyt lokeille komentosillalla. Huomasin olevani sattuman kautta kauppaopistossa, joka sijaitsi sopivasti puolen kilometrin päässä kotoa.

Mummoni sanoi minulle aikoinaan: "Jotta kyllä sinä paikkasi tässä elämässä löydät". Huomaamattani tämä alkoi toteutua jo kauppaopistossa. Puheliaalle ja yltiösosiaaliselle nuorelle miehelle eräs oppiaine oli ylitse muiden: markkinoinnin vaikuttamisen tavat ja mahdollisuudet tuntuivat loputtomilta ja luovuus sai kukoistaa. Huippujuttu!

Intoa piukassa ja intuition vallassa suuntasin koulun jälkeen 1980-luvun alussa myyntialalle. Tutun kaverin vinkistä pääsin JyväsHyvälle varaston kautta korppu & rinkelimyyjäksi pääkaupunkiseudulle. Tein vuoteen 2006 asti B2B-puolen asiakkaiden parissa myynti- ja markkinointihommia. Pisin 18-vuoden työrupeama syntyi myydessä Hedengren Securityllä elektronisia turvalaitteita. Viimeiset vuodet toimin siellä markkinointipäällikkönä. Työelämään päästyäni liityin heti Akavalaiseen Myynnin ja markkinoinnin ammattialaisiin. Tein siellä yli 30-vuoden luottamushenkilötaipaleen, mutta mikä tärkeintä, henkilöstökouluttajaosaamiseni sai alkunsa 2000-luvun alussa liiton jäsenkouluttajana ammattialaan liittyvien aiheiden parissa. 

Olin aina haaveillut itsellisestä yrittäjyydestä, vaikka myyntihessuna tein monien satojen tuhansien kauppoja. Lopputili vuonna 2006 auttoi yrittäjäksi siirtymistä ja päivääkään en vaihtaisi pois. Parhaat kiksit olen saanut yrittäjänä ihan ikiomasta kehitys- ja asiakastyöstäni ja pienistäkin onnistumisista. Yrittäjätaipaleeni on ollut parasta työaikaani ikinä. Saan toteuttaa itseäni ja oikeasti tehdä omasta mielestäni merkittävää työtä auttamalla asiakkaitani. Vuonna 2014 lähdin Mieli Suomen mielenterveys ry:n mielenterveyden ensiapu -koulutuksiin, joissa toimin ohjaajana. Mielenterveys, henkinen tasapaino sekä jaksaminen ovat oleellinen osa yritystoimintaani tänä päivänä palvelu- ja asiakasliiketoiminnan kehittämisen lisäksi. Vahvuusalueeni ja liikeideani on hyvinvoinnin ja liiketoiminnan yhdistäminen asiakkaan kasvun tueksi.

Olen kehittynyt ihmisenä ja tehnyt uutta nousukiitoa jo yli 10 vuotta. Elän unelmaani, kiitos siitä asiakkailleni, yhteistyökumppaneilleni sekä läheisilleni. Olen lähtenyt uudelle yrittäjänvuosikymmenelle erittäin hyvillä mielin ja luottavaisena koko ajan asiantuntijuuttani kehittäen. Missioni on auttaa yrittäjiä ja työyhteisöjä menestymään sekä henkisesti että taloudellisesti aina vain paremmin.

Näkemisiin, kuulemisiin ja tapaamisiin.

 

Ykä Koskinen

SATOJA OSALLIstujia

Henkilöstökouluttajana

Tuhansia asiakkaita

Yrittäjänä

Miljoonia kilometrejä

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisena

10 vuotta

Henkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen asiantuntijana

15 vuotta

Liiketoiminnan kehittäjänä

bottom of page